SMART


SMART staat letterlijk voor Starting Marketing And Research Talent. De naam zegt het al: het is een organisatie voor startende talenten op het gebied van marketing en research. Een organisatie die dient als ontmoetingsplaats voor actieve en enthousiaste gebruikers (product managers, brand managers, onderzoekers aan de bedrijfszijde, etc.) en leveranciers (onderzoekers aan de bureauzijde, etc.) van marketing informatie en marketing insights. De ontmoetingsplaats van SMART brengt betrokken, inspirerende en veelzijdige mensen in hetzelfde vakgebied bijeen en werkt horizonverbredend.

SMART houdt zich voornamelijk bezig met de volgende punten:

  • Uitwisseling van kennis en kunde op het gebied van marketing en research;

  • Gelegenheid bieden tot informeel contact met talenten van andere bureaus of bedrijven;

  • Inzicht bieden in carrièremogelijkheden voor beginnende talenten;

  • Interesseren van studenten voor marketing en research;

  • Door de combinatie van kennis, kunde én het sociale aspect is SMART een slimme manier om actief en binnen een ontspannen sfeer geïnspireerd te worden door vakgenoten buiten de eigen organisatie of werkkring.

SMART maakt deel uit van de MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics. Doelstelling van de MOA is onder meer het draagvlak voor het marktonderzoek te verbreden en de positie van de marktonderzoeker/informatiemanager te verstevigen.

VOOR WIE IS SMART?

Researchers (aan bedrijfszijde en bureauzijde) en marketeers (productmanages, brandmanagers, categorymanagers, etc.). SMART heeft geen leeftijdsgrens; iedereen die zichzelf als startend talent op het gebied van markteting of research ziet is van harte welkom!HET HUIDIGE BESTUUR


Chrissie Broersen

Eline de Jong

MediaTest

Hoi, ik ben Eline en ik ben sinds kort bestuurslid bij SMART. Ik ben Research Consultant bij MediaTest, waar ik zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek doe. Ik hou me vooral bezig met onderzoek naar campagnes, magazines en commercials. Ik heb heel veel zin om samen met het SMART-bestuur komende twee jaar evenementen te organiseren en andere jonge marktonderzoekers enthousiast te maken over het vak. Na mijn werk ben ik het liefst buiten aan het sporten, zoals klimmen of windsurfen.

Volg mij op LinkedIn.

Evalien Slob

Jacobs Douwe Egberts

Mijn naam is Evalien en ik maak vanaf augustus 2021 deel uit van het SMART-bestuur. Na 2,5 jaar bij marktonderzoeksbureau Haystack Consulting gewerkt te hebben, heb ik recent de stap naar klantzijde gemaakt. Nu werk ik als Consumer Science Specialist bij Jacobs Douwe Egberts. Deze functie is een combinatie van Sensory en Consumer Science. Ik kijk er dan ook naar uit om met een andere bril naar marktonderzoek te gaan kijken! Als onderdeel van het SMART-bestuur wil ik voor andere onderzoekers een plek creëren waar we kennis kunnen delen en aan ons netwerk kunnen werken en dat met een goede dosis gezelligheid! Zie ik je binnenkort bij één van onze SMART-events?

Volg mij op LinkedIn.

Femke Nouwens

bol.com

Hi Femke hier, sinds kort een van de nieuwe SMART-bestuursleden. Vanuit mijn interesse in psychologie en communicatie ben ik me gaan focussen op marktonderzoek. Ik werk bij bol.com als Research Specialist, waarbij mijn collega’s en ik ons bezig houden met het verzamelen van klantinzichten en dit doorvertalen naar concrete acties. Ik kijk ernaar uit om mijn enthousiasme over marktonderzoek met anderen te delen op één van onze SMART-evenementen!

Volg mij op LinkedIn.

Jeroen Hermans

Jeroen Hermans

Ruigrok NetPanel

Ik ben Jeroen en het onderzoeken van consumentengedrag maakt me blij. Bij Ruigrok NetPanel houd ik mij zowel met kwantitatief als kwalitatief onderzoek bezig. Ik vind het erg leuk als deze samenkomen in één onderzoek, omdat juist dit vaak veel waarde toevoegt. Als lid van het SMART-bestuur wil ik me inzetten om anderen (net zo) enthousiast te maken over marktonderzoek. Buiten werk sta ik graag op de tennisbaan. En daarna in de kantine.

Krijn Vugts

Markteffect

Hi! Ik ben Krijn en ben als onderzoeksspecialist werkzaam bij Markteffect. In deze rol voer ik verschillende typen onderzoek uit, met een nadruk op sport en onderwijs. Het komende jaar ben ik blij dat er weer ruimte is voor fysieke netwerkborrels, maar ben ook zeker benieuwd hoe we de vele online mogelijkheden van toegevoegde waarde kunnen laten zijn om de doelen van SMART te bereiken. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden op de voetbalclub of een festival/concert. Daarnaast ben ik als Brabander natuurlijk ook fervent carnavalsvierder!

Volg mij op LinkedIn.

Natalia Valk

Natalia Valk

Ruigrok NetPanel

Mijn naam is Natalia en ik werk als marktonderzoeker bij Ruigrok NetPanel in Amsterdam. Daar voer ik een grote verscheidenheid aan onderzoeken uit. Ik ben erg geïnteresseerd in consumentengedrag. Vanuit het SMART-bestuur hoop ik mijn enthousiasme voor marktonderzoek en consumentengedrag te kunnen delen en anderen te ontmoeten met dezelfde interesses. Leuk als we elkaar spreken op één van onze SMART-evenementen!

Volg mij op LinkedIn.

Ruben van Meerkerk

Dynata

Hoi, ik ben Ruben! Sinds november werkzaam als Account Director bij Dynata. Vanuit die rol lever ik dagelijks aan diverse marktonderzoeksbureaus de respondenten en data om hun onderzoek mee uit te kunnen voeren. Met het SMART-bestuur hoop ik andere young professionals te leren kennen op events en me verder te verdiepen in het vakgebied.

Volg mij op LinkedIn.

Sander Nieuwkerk

Totta Blue Field

Hi! Mijn naam is Sander en sinds augustus 2021 maak ik met gepaste trots deel uit van het SMART-bestuur. Verder werk ik als kwantitatief onderzoeker bij Totta Blue Field in Amsterdam en heb ik Economie gestudeerd in Maastricht, met een specialisatie in Behavioral Economics. Met het SMART-bestuur hoop ik meer gepassioneerde onderzoekers en marketingtalenten te leren kennen, dus hopelijk tot snel op een van onze events!

Volg mij op LinkedIn.

DEEL UITMAKEN VAN SMART?


Als je persoonlijk lid wordt van de MOA, kun je automatisch ook deel uitmaken van SMART. Als persoonlijk lid van de MOA kun je gratis naar de bijeenkomsten van SMART en krijg je korting op de toegang van het jaarlijkse SMART-congres.

Optimaal gebruik maken van het SMART netwerk? Meld je dan aan bij onze social media kanalen: 

OOK ONDERDEEL UITMAKEN VAN HET SMART BESTUUR?

Elk jaar zijn we weer op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Na een jaar vol geslaagde SMART events is het voor de helft van ons bestuur tijd om plaats te maken voor vier frisse blikken! Lijkt het jou leuk om inspirerende seminars en congressen op te zetten? Bij te dragen aan grotere bekendheid van ons young professional platform? En daarnaast ook je eigen skills en CV een extra boost te geven? Hou onze website en social mediapagina's in de gaten.

Het SMART bestuur, hoe werkt dat?

Op dit moment bestaat het bestuur uit negen jonge enthousiastelingen, werkzaam in marketing en marktonderzoek, zowel vanuit bureau- als klantzijde. De helft heeft nu een jaar mogen meedraaien, maar de andere helft heeft er alweer twee jaar opzitten en gaat vanaf juli plaats maken voor vijf nieuwe, frisse blikken. Deze vijf zullen ieder weer twee jaar deel uitmaken van het SMART bestuur.

Wat ga ik dan doen?

Wat houdt het eigenlijk in, zo'n bestuur? Behalve heel veel lol en het ontmoeten van heel veel nieuwe mensen uit jouw vakgebied, ga je als bestuur van SMART aan het slag met het volgende:

  • Je organiseert jaarlijks twee SMART Talks: één in het najaar en één in het voorjaar. Dit zijn seminars die aan het einde van de middag plaatsvinden, gratis zijn en afgesloten worden met een borrel (de SMART Talk in januari wordt afgesloten met de nieuwjaarsborrel van de MOA).
  • Op het MIE doen we elk jaar een leuke actie om SMART te promoten en young professionals enthousiast te maken voor het aankomende SMART congres. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een lunch, een photobooth of het ronddelen van smarties.
  • Het hoogtepunt van het jaar is ons SMART Congres: je bedenkt een thema dat vandaag de dag speelt in ons vak, je gaat aan de slag met een programmering vol inspirerende sprekers en workshops en je regelt een perfecte locatie voor de gehele dag.
  • Continue promotie van het SMART. Denk aan de social media kanalen, schrijven voor de Clou en alles wat jou leuk lijkt om de bekendheid een boost te geven!
  • En daarnaast mag je altijd met nieuwe ideeën komen!

Als bestuurslid ben je natuurlijk betrokken bij alle activiteiten van het SMART-bestuur, maar je bent doorgaans voor slechts enkele activiteiten hoofdverantwoordelijk. Denk hierbij aan een event en een ondersteunende activiteit, zoals fondsenwerving, voorzitten van vergaderingen, begroting, website beheer, grafische vormgeving, social media beheer en/of schrijven voor de Daily Data Bytes. Doorgaans wordt elke SMART Talk aangestuurd door twee bestuursleden en het congres door vier.

En hoeveel tijd gaat het mij kosten?

Dit hangt allereerst af van het evenement en de ondersteunende activiteiten waarvoor je verantwoordelijk bent. Komt jouw event dichter in de buurt, zal het ook wat meer tijd van je vragen. Doorgaans ben je zo'n 2 à 3 uur kwijt aan je activiteiten, oplopende naar zo'n 8 uur wanneer je event voor de deur staat. Ongeveer één keer per maand wordt er een vergadering gehouden, frequentie is tevens afhankelijk van de activiteiten die op de agenda staan. Met het nieuwe bestuur bepaal je hoe vaak je deze vergadering via een call doet en hoe vaak fysiek. 

Groet, het bestuur:

Eline, Evalien, Femke, Jeroen, Krijn, Natalia, Ruben, Sander & Simone