• SMART Congres: De kunst van impactvolle verandering

  Donderdag 21 april 2022

SMART Congres: De kunst van impactvolle verandering


Terug van veel te lang weggeweest: het jaarlijkse SMART Congres. In 2020 en 2021 kon het helaas niet doorgaan, maar dit jaar gelukkig wel! Op donderdag 21 april hebben we een dagvullend programma voorgeschoteld dat je niet alleen maar achterover liet leunen om te luisteren. De sprekers die kwamen, prikkelden om zelf na te denken én aan de slag te gaan met de kunst van impactvolle verandering.

De locatie van het congres bood voldoende mogelijkheden om al je creativiteit te laten vloeien tijdens de workshops en cases. We hielden het congres namelijk in het Amsterdam Art Center.

Het SMART Congres duurde gehele dag. We begonnen rond 9.30 en waren rond 17.00 klaar. Het Amsterdam Art Center is zowel met het OV als met de auto gemakkelijk bereikbaar. Er kwamen 5 sprekers uit de expertises marketing, gedragsbeïnvloeding en onderzoek. De ticketprijs is 95 euro voor MOA-leden en 120 euro voor niet MOA-leden. Lunch en borrel waren uiteraard door ons verzorgd!

MEER OVER DE OCHTENDSESSIE

In de ochtend startten we met een gezellig ontvangst en natuurlijk een opening door het SMART-bestuur. Hierna begonnen we met de eerste sessies. (p.s.: scroll naar beneden als je snel het hele programma wilt zien!)

Haystack Consulting  Hoe je impact maakt met je merk door alle zintuigen te prikkelen

Ronald Laan nam ons mee in de antwoorden op de volgende vragen: hoe kun je sensory branding effectief toepassen in de praktijk? Hoe zorg je ervoor dat alle zintuigen van de consument worden geprikkeld, niet alleen functioneel, maar vooral emotioneel? Hoe zorg je ervoor dat dit onderscheidend aan jouw merk gelinkt wordt voor snellere en betere merkherinnering?

Ronald is Strategic Advisor bij Haystack Consulting en was hiervoor lokaal en Europees CMI-Manager bij Heinz. Bij Haystack werkt hij samen met zijn klanten om het potentieel wat er in een idee, product of merk zit te maximaliseren. In zijn vrije tijd schrijft hij columns onder eigen naam voor de Adformatie m.b.t. mens, merk en media. 

Globrands Het belang van merknaamontwikkeling en verbale identiteit

Globrands is het creatieve naamgevingsbureau dat al 35 jaar toonaangevende specialist is op het gebied van merknaamontwikkeling en verbale identiteit. Een sterke merknaam is cruciaal voor een sterk merk. Wie ben je als merk en wat wil je vertellen? Globrands creëert die nodige onderscheidende naam en taal voor dingen die benoemd moeten worden.

Margot Jegerings kwam ons vertellen over het belang hiervan en hoe je tot die verbale identiteit of merknaam komt. Met als klap op de vuurpijl een interactief gedeelte waarbij je zelf direct aan de slag kon!

MEER OVER DE MIDDAGSESSIE

Unravel Zo kun je onbewust gedrag meten én beïnvloeden

Van reclame-impact tot productverpakkingen. En van schapinrichting tot pricing. Het onbewuste speelt een cruciale rol in elk moment waarop klanten met merken in aanraking komen. Hoe kun je die onbewuste en emotionele cocktail beïnvloeden? Hoe maak je 'm meetbaar? In deze talk onthulde neuromarketing-expert Tom van Bommel de antwoorden.

Dijksterhuis & Van Baaren  Op wetenschappelijke wijze gedrag veranderen

Tijdens deze lezing nam Fabio Severijnen je mee in de wereld achter gedragsverandering. Je kreeg te horen hoe gedrag tot stand komt en welke technieken en interventies er zijn om gedrag ook te kunnen veranderen. Fabio nam je mee in hoe je met een wetenschappelijk onderbouwde werkwijze gedragsverandering kunt realiseren. 

D&B Gedragsverandering is een organisatie met meer dan 30 gedragspsychologen en sinds kort samen met Behavior Change Academy en Happiness Lab onderdeel van de Behavior Change Group. Door hun krachten te bundelen willen zij het veld van gedragsverandering verder laten groeien en de maatschappij vooruit helpen: vooruitgang door gedragsverandering.

Synergie Hoe de 40 meest impactvolle organisaties van Nederland je gedrag te veranderen 

Synergie is een strategisch adviesbureau dat werkt aan Business for Good door het ontwikkelen van inspirerende impactorganisaties. Synergie doet al 12 jaar onderzoek naar de 40 meest inspirerende organisaties van Nederland. En wat blijkt? Over de laatste jaren zijn het steeds meer de impactorganisaties die werken aan urgente maatschappelijke thema’s die weten te inspireren!
 
Alexander Swagers nam ons kort mee in de Inspirerende40 van afgelopen jaar, impactorganisaties en welke formule impactorganisaties lijken te gebruiken om te inspireren. Daarna kon je als deelnemer zélf aan de slag gaan met het bouwen van een inspirerende impactorganisatie in de vorm van een onderlinge battle! Hadden we al gezegd dat er een prijs was voor het winnende team? 

21 APR.
2022

PROGRAMMA

 • 9:00 - 9:30
  INLOOP

  Welkom en uitdelen naambadges

 • 9:30 - 9:45
  OPENING VAN DE DAG
 • 9:45 - 12:15
  OCHTENDSESSIE

  Haystack Consulting | Ronald Laan

  Globrands | Margot Jegerings

 • 12:15 - 13:00
  LUNCH

  Een heerlijk verzorgde middaglunch om jullie weer van een gezonde dosis arbeidsvitaminen te voorzien!

 • 13:00 - 16:30
  MIDDAGSESSIE

  Unravel Research | Tom van Bommel

  D&B | Fabio Severijnen

  Synergie | Alexander Swagers

 • 16:30 - 18:00+
  BORREL

  Wat is een congres zonder een aansluitende borrel? Goede vraag, daar hopen wij nooit achter te komen in ieder geval. 

Uiteraard werd gedurende de sessies ruimte gecreëerd voor interactie met andere deelnemers. 

Wil jij meer kennis opdoen over jouw vakgebied én andere young professionals leren kennen? Houd dan onze socials in de gaten en kom naar onze events!

 

Leuk dat je erbij was!


De sessies waren niet via Microsoft Teams te volgen

Lees het verslag van een congres (toen we nog fysiek bij elkaar konden komen!)


SMART congres 2019

Wat hebben spaghetti, het beste nummer van 2019 en ballenbak ballen met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal ingezet om de deelnemers van het SMART congres 2019 te laten ervaren wat agile is, wat hier de voordelen van zijn en hoe je jezelf constant kan blijven verbeteren.


SMART is onderdeel van de MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Bekijk onze andere kanalen

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vrienden van SMART: