SMART


SMART staat letterlijk voor Starting Marketing And Research Talent. De naam zegt het al: het is een organisatie voor startende talenten op het gebied van marketing en research. Een organisatie die dient als ontmoetingsplaats voor actieve en enthousiaste gebruikers (product managers, brand managers, onderzoekers aan de bedrijfszijde, etc.) en leveranciers (onderzoekers aan de bureauzijde, etc.) van marketing informatie en marketing insights. De ontmoetingsplaats van SMART brengt betrokken, inspirerende en veelzijdige mensen in hetzelfde vakgebied bijeen en werkt horizonverbredend.

MELD JE NU (VOOR 10 JUNI) AAN VOOR HET NIEUWE BESTUUR!

Lijkt het jou leuk om inspirerende seminars en congressen op te zetten? Mensen met elkaar in verbinding te brengen? En daarnaast natuurlijk ook je eigen netwerk binnen marktonderzoek te vergroten en je skills en CV een extra boost te geven? Dan ben je aan het juiste adres! Meld je nu aan!

Op dit moment bestaat het bestuur uit acht jonge enthousiastelingen, werkzaam in marketing en marktonderzoek, zowel vanuit bureau- als klantzijde. De helft heeft nu een jaar mogen meedraaien, maar de andere helft heeft er alweer twee jaar opzitten en gaat vanaf juli plaats maken voor vijf nieuwe, frisse blikken. Deze vijf zullen ieder weer twee jaar deel uitmaken van het SMART bestuur.

We zien je al denken: “Bestuurslid: wat ga ik dan doen?”

Nou, je gaat vooral heel veel lol maken en veel nieuwe mensen in jouw vakgebied ontmoeten! Maar bestuurslid zijn is natuurlijk veel meer dan dat. Om het even lekker in bulletpoints te gieten ga je:

  • Jaarlijks twee SMART Talks organiseren. Dit zijn gratis – en tegelijkertijd interessante – seminars aan het einde van de middag, die worden afgesloten met een borrel.
  • Het SMART Congres – ook wel het hoogtepunt van je jaar – tot in de puntjes organiseren: van een thema bedenken, tot de programmering opstellen, het regelen van inspirerende sprekers en workshops en een gave locatie.
  • SMART continu promoten: denk hierbij aan de social media kanalen, nieuwsbrief, de Daily Data Bytes, promotie op het MIE en alle andere leuke ideeën die je kunt bedenken om onze naamsbekendheid tot illustere hoogtes te laten reiken.

Dat waren de baten, nu de onvermijdelijke lasten. Doorgaans ben je zo’n 2 à 3 uur per week kwijt aan je activiteiten, wat iets meer kan worden wanneer een evenement voor de deur staat. Ongeveer één keer per maand wordt er een vergadering gehouden, de frequentie is tevens afhankelijk van de activiteiten die op de agenda staan. 

Als bestuurslid ben je natuurlijk betrokken bij alle activiteiten van het SMART-bestuur, maar je bent doorgaans voor slechts enkele activiteiten hoofdverantwoordelijk. Denk hierbij aan een event en een ondersteunende activiteit, zoals fondsenwerving, voorzitten van vergaderingen, begroting, website beheer, grafische vormgeving, social media beheer en/of schrijven voor de Daily Data Bytes. Doorgaans wordt elke SMART Talk aangestuurd door twee bestuursleden en het congres door vier.

Enthousiast geworden? Mooi! Terecht trouwens ook. Solliciteren kan via deze link.

Groet, het bestuur:

Eline, Evalien, Femke, Jeroen, Krijn, Natalia, Ruben & Sander 


SMART houdt zich voornamelijk bezig met de volgende punten:

  • Uitwisseling van kennis en kunde op het gebied van marketing en research;

  • Gelegenheid bieden tot informeel contact met talenten van andere bureaus of bedrijven;

  • Inzicht bieden in carrièremogelijkheden voor beginnende talenten;

  • Interesseren van studenten voor marketing en research;

  • Door de combinatie van kennis, kunde én het sociale aspect is SMART een slimme manier om actief en binnen een ontspannen sfeer geïnspireerd te worden door vakgenoten buiten de eigen organisatie of werkkring.

SMART maakt deel uit van de MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics. Doelstelling van de MOA is onder meer het draagvlak voor het marktonderzoek te verbreden en de positie van de marktonderzoeker/informatiemanager te verstevigen.

VOOR WIE IS SMART?

Researchers (aan bedrijfszijde en bureauzijde) en marketeers (productmanages, brandmanagers, categorymanagers, etc.). SMART heeft geen leeftijdsgrens; iedereen die zichzelf als startend talent op het gebied van markteting of research ziet is van harte welkom!HET HUIDIGE BESTUUR


Chrissie Broersen

Eline de Jong

MediaTest

Hoi, ik ben Eline en ik ben sinds kort bestuurslid bij SMART. Ik ben Research Consultant bij MediaTest, waar ik zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek doe. Ik hou me vooral bezig met onderzoek naar campagnes, magazines en commercials. Ik heb heel veel zin om samen met het SMART-bestuur komende twee jaar evenementen te organiseren en andere jonge marktonderzoekers enthousiast te maken over het vak. Na mijn werk ben ik het liefst buiten aan het sporten, zoals klimmen of windsurfen.

Volg mij op LinkedIn.

Evalien Slob

Jacobs Douwe Egberts

Mijn naam is Evalien en ik maak vanaf augustus 2021 deel uit van het SMART-bestuur. Na 2,5 jaar bij marktonderzoeksbureau Haystack Consulting gewerkt te hebben, heb ik recent de stap naar klantzijde gemaakt. Nu werk ik als Consumer Science Specialist bij Jacobs Douwe Egberts. Deze functie is een combinatie van Sensory en Consumer Science. Ik kijk er dan ook naar uit om met een andere bril naar marktonderzoek te gaan kijken! Als onderdeel van het SMART-bestuur wil ik voor andere onderzoekers een plek creëren waar we kennis kunnen delen en aan ons netwerk kunnen werken en dat met een goede dosis gezelligheid! Zie ik je binnenkort bij één van onze SMART-events?

Volg mij op LinkedIn.

Femke Nouwens

bol.com

Hi Femke hier, sinds kort een van de nieuwe SMART-bestuursleden. Vanuit mijn interesse in psychologie en communicatie ben ik me gaan focussen op marktonderzoek. Ik werk bij bol.com als Research Specialist, waarbij mijn collega’s en ik ons bezig houden met het verzamelen van klantinzichten en dit doorvertalen naar concrete acties. Ik kijk ernaar uit om mijn enthousiasme over marktonderzoek met anderen te delen op één van onze SMART-evenementen!

Volg mij op LinkedIn.

Jeroen Hermans

Jeroen Hermans

Ruigrok NetPanel

Ik ben Jeroen en het onderzoeken van consumentengedrag maakt me blij. Bij Ruigrok NetPanel houd ik mij zowel met kwantitatief als kwalitatief onderzoek bezig. Ik vind het erg leuk als deze samenkomen in één onderzoek, omdat juist dit vaak veel waarde toevoegt. Als lid van het SMART-bestuur wil ik me inzetten om anderen (net zo) enthousiast te maken over marktonderzoek. Buiten werk sta ik graag op de tennisbaan. En daarna in de kantine.

Krijn Vugts

Markteffect

Hi! Ik ben Krijn en ben als onderzoeksspecialist werkzaam bij Markteffect. In deze rol voer ik verschillende typen onderzoek uit, met een nadruk op sport en onderwijs. Het komende jaar ben ik blij dat er weer ruimte is voor fysieke netwerkborrels, maar ben ook zeker benieuwd hoe we de vele online mogelijkheden van toegevoegde waarde kunnen laten zijn om de doelen van SMART te bereiken. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden op de voetbalclub of een festival/concert. Daarnaast ben ik als Brabander natuurlijk ook fervent carnavalsvierder!

Volg mij op LinkedIn.

Natalia Valk

Natalia Valk

Ruigrok NetPanel

Mijn naam is Natalia en ik werk als marktonderzoeker bij Ruigrok NetPanel in Amsterdam. Daar voer ik een grote verscheidenheid aan onderzoeken uit. Ik ben erg geïnteresseerd in consumentengedrag. Vanuit het SMART-bestuur hoop ik mijn enthousiasme voor marktonderzoek en consumentengedrag te kunnen delen en anderen te ontmoeten met dezelfde interesses. Leuk als we elkaar spreken op één van onze SMART-evenementen!

Volg mij op LinkedIn.

Ruben van Meerkerk

Dynata

Hoi, ik ben Ruben! Sinds november werkzaam als Account Director bij Dynata. Vanuit die rol lever ik dagelijks aan diverse marktonderzoeksbureaus de respondenten en data om hun onderzoek mee uit te kunnen voeren. Met het SMART-bestuur hoop ik andere young professionals te leren kennen op events en me verder te verdiepen in het vakgebied.

Volg mij op LinkedIn.

Sander Nieuwkerk

Ipsos

Hi! Mijn naam is Sander en sinds augustus 2021 maak ik met gepaste trots deel uit van het SMART-bestuur. Verder werk ik als Research Executive bij Ipsos in Amsterdam en heb ik Economie gestudeerd in Maastricht, met een specialisatie in Behavioral Economics. Met het SMART-bestuur hoop ik meer gepassioneerde onderzoekers en marketingtalenten te leren kennen, dus hopelijk tot snel op een van onze events!

Volg mij op LinkedIn.

DEEL UITMAKEN VAN SMART?


Als je persoonlijk lid wordt van de MOA, kun je automatisch ook deel uitmaken van SMART. Als persoonlijk lid van de MOA kun je gratis naar de bijeenkomsten van SMART en krijg je korting op de toegang van het jaarlijkse SMART-congres.

Optimaal gebruik maken van het SMART netwerk? Meld je dan aan bij onze social media kanalen: