SMART


SMART staat letterlijk voor Starting Marketing And Research Talent. De naam zegt het al: het is een organisatie voor startende talenten op het gebied van marketing en research. Een organisatie die dient als ontmoetingsplaats voor actieve en enthousiaste gebruikers (product managers, brand managers, onderzoekers aan de bedrijfszijde, etc.) en leveranciers (onderzoekers aan de bureauzijde, etc.) van marketing informatie en marketing insights. De ontmoetingsplaats van SMART brengt betrokken, inspirerende en veelzijdige mensen in hetzelfde vakgebied bijeen en werkt horizonverbredend.


WAT IS SMART?

SMART houdt zich voornamelijk bezig met de volgende punten:

  • Uitwisseling van kennis en kunde op het gebied van marketing en research;

  • Gelegenheid bieden tot informeel contact met talenten van andere bureaus of bedrijven;

  • Inzicht bieden in carrièremogelijkheden voor beginnende talenten;

  • Interesseren van studenten voor marketing en research;

  • Door de combinatie van kennis, kunde én het sociale aspect is SMART een slimme manier om actief en binnen een ontspannen sfeer geïnspireerd te worden door vakgenoten buiten de eigen organisatie of werkkring.

SMART maakt deel uit van Data & Insights Network voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics. Doelstelling van de DIN is onder meer het draagvlak voor het marktonderzoek te verbreden en de positie van de marktonderzoeker/informatiemanager te verstevigen.

VOOR WIE IS SMART?

Researchers (aan bedrijfszijde en bureauzijde) en marketeers (productmanages, brandmanagers, categorymanagers, etc.). SMART heeft geen leeftijdsgrens; iedereen die zichzelf als startend talent op het gebied van markteting of research ziet is van harte welkom!


Meld je nu aan voor het SMART Bestuur '24-'26!

Lijkt het jou leuk om inspirerende seminars en congressen op te zetten? Mensen met elkaar in verbinding te brengen? En daarnaast natuurlijk ook je eigen netwerk binnen marktonderzoek te vergroten en je skills en CV een extra boost te geven? Dan ben je aan het juiste adres!

Meld je nu aan!

We zien je al denken: “Bestuurslid: wat ga ik dan doen?”

Nou, je gaat vooral heel veel lol maken en veel nieuwe mensen in jouw vakgebied ontmoeten! Maar bestuurslid zijn is natuurlijk veel meer dan dat. Om het even lekker in bulletpoints te gieten ga je:

  • Jaarlijks twee SMART Talks organiseren. Dit zijn gratis – en tegelijkertijd interessante – seminars aan het einde van de middag, die worden afgesloten met een borrel.
  • Het SMART Congres – ook wel het hoogtepunt van je jaar – tot in de puntjes organiseren: van een thema bedenken, tot de programmering opstellen, het regelen van inspirerende sprekers en workshops en een gave locatie.
  • SMART continu promoten: denk hierbij aan de social media kanalen, nieuwsbrief, de Daily Data Bytes, promotie op het MIE en alle andere leuke ideeën die je kunt bedenken om onze naamsbekendheid tot illustere hoogtes te laten reiken.

Dat waren de baten, nu de onvermijdelijke lasten. Doorgaans ben je zo’n 2 à 3 uur per week kwijt aan je activiteiten, wat iets meer kan worden wanneer een evenement voor de deur staat.

Enthousiast geworden? Mooi! Terecht trouwens ook. Solliciteren kan via onderstaande button.


HET HUIDIGE BESTUUR


Anne-Marie Verouden

Haystack-Consulting

Hoi, ik ben Anne-Marie! Ik werk als kwantitatief Research Consultant bij Haystack-Consulting. Hier hou ik me me bezig met verschillende type consumenten onderzoeken. Het consumenten gedrag vanuit een multi-sensorisch perfectief vind ik erg interessant. Sinds kort ben ik onderdeel van het SMART bestuur en kijk ernaar uit om samen met het bestuur inspirerende en vooral ook gezellige events op te zetten. Dit om young professionals bij elkaar te brengen en kennis te delen. Zie ik je snel bij een van onze evenementen?

Volg mij op LinkedIn.

Yvonne Drijver

Ruigrok

Hi, ik ben Yvonne! Door mijn achtergrond in antropologie en marketing ben ik altijd bezig met het achterhalen waarom mensen doen wat ze doen. Een passie die goed van pas komt in mijn werk als kwalitatief marktonderzoeker bij Ruigrok in Amsterdam. Naast het neerzetten van toffe en leerzame SMART evenementen, hoop ik komend jaar daar ook mensen met dezelfde passie te ontmoeten!

Volg mij op LinkedIn.

Ruben van Rooijen

Blue Field Agency

Hallo, ik ben Ruben - kersvers SMART-bestuurslid. Ik zette mijn eerste stappen in de wereld van het marktonderzoek bij Kantar Millward Brown in Mexico-Stad, waar ik in 2017 stage liep. Tegenwoordig bevind ik mij weer op Nederlandse bodem, en werk ik als marktonderzoeker bij Blue Field Agency in Amsterdam. Voor mij is dit het mooiste vak, en ik voorzie dan ook een lange carrière in het marktonderzoek. Ik kijk er naar uit om via SMART gelijkgestemden te ontmoeten en een bijdrage te leveren aan het organiseren, en onder de aandacht brengen van inspirerende congressen en seminars. Op die manier hoop ik startende marktonderzoekers net zo enthousiast te krijgen als ik zelf ben!

Volg mij op LinkedIn.

Myrna Welling

MeMo²

Hi! Ik ben Myrna en sinds augustus maak ik deel uit van het SMART bestuur. Ik ben werkzaam bij MeMo² als Head of THX. Operations nadat ik daar eerst een jaar als Researcher heb gewerkt. Als researcher hield ik mij voornamelijk bezig met kwantitatief onderzoek ingaand op cross-mediale effectiviteit van campagnes. Inmiddels werk ik samen met collega's hard aan THX., een uniek platform waarbij we passief en actief gedrag van de consument meten.

Met het SMART bestuur hoop ik ten eerste een leuk jaar te hebben met alle andere bestuursleden, maar ook hoop ik andere marketeers en ambitieuze professionals te ontmoeten.

Volg mij op LinkedIn.

Isabel van der Voort

Perspective

Hi, ik ben Isabel en werk als Design Researcher bij Perspective. Ik begeleid innovatie- en verbetertrajecten bij bedrijven en organisaties. Het resultaat: producten en diensten die waardevol zijn voor eindgebruiker én organisatie. Bij Perspective zorgen we voor oplossingen die 1) waarde toevoegen voor de eindgebruiker, 2) efficiënt te maken en te onderhouden zijn en 3) structureel voordeel genereren voor de organisatie. Al mijn ervaringen bij Perspective neem ik natuurlijk ook mee in het SMART bestuur. Ik kijk ernaar uit om andere professionals te leren kennen en meer te leren over de gehele breedte van het vak.

Volg mij op LinkedIn.

Chrissie Broersen

Josta Habets

Dynata

Hi, ik ben Josta! Ik werk als Project Manager bij Dynata. In mijn dagelijkse werkzaamheden zorg ik ervoor dat verschillende marktonderzoeksbureaus toegang krijgen tot de benodigde respondenten en data die cruciaal zijn voor het succesvol uitvoeren van hun onderzoeksprojecten. Ik vind het leuk om een schakel te zijn in het faciliteren van waardevolle inzichten en het mogelijk maken van diepgaande analyses die essentieel zijn voor strategische besluitvorming in uiteenlopende sectoren. 

Met het SMART-bestuur hoop ik andere young professionals te leren kennen, leuke en informatieve evenementen te organiseren en me verder te ontwikkelen in het vakgebied.

Volg mij op LinkedIn.

Julie Hendrks

Norstat

Hi, ik ben Julie en werk bij Norstat. Ik heb een achtergrond in marketing en communicatie waarin ik me heb gespecialiseerd in het verbinden van bedrijven met hun doelgroepen. Dit is ook precies wat wij bij Norstat doen, dankzij onze grote panels in Europa kunnen wij allerlei leuke onderzoekstrajecten opzetten. Of het nou gaat om producttesten, brandtrackers of co-creatie sessies, ik begeleid nieuwe klanten daarin tot een succesvolle samenwerking. Bij SMART hoop ik nog veel meer kennis op te doen binnen marktonderzoek en dit ook aan anderen door te geven!

Volg mij op LinkedIn.

Estefania Parra Salazar

MeMo²

Hi! Ik ben Estefania en werk sinds dit jaar als Strategy Consultant bij Kantar. Mijn expertise ligt in het onderzoeken van de crossmediale effectiviteit van campagnes en het monitoren van merkprestaties via BrandTracking. Mijn rol is gericht op het verstrekken van waardevolle inzichten en advies om de inzet van campagnes te optimaliseren en merkgroei te bevorderen, zowel voor nationale als internationale klanten. Samen met mijn collega's werk ik vooral met kwantitatieve data.

Sinds augustus maak ik deel uit van het SMART-bestuur. Ik ben zeer enthousiast over het organiseren van leuke evenementen voor andere young professionals en kijk er ook naar uit om andere mensen te ontmoeten met dezelfde passie!

Volg mij op LinkedIn.

DEEL UITMAKEN VAN SMART?


Als je persoonlijk lid wordt van D&IN, kun je automatisch ook deel uitmaken van SMART. Als persoonlijk lid van de D&IN kun je gratis naar de bijeenkomsten van SMART en krijg je korting op de toegang van het jaarlijkse SMART-congres.

Optimaal gebruik maken van het SMART netwerk? Meld je dan aan bij onze social media kanalen: 


SMART is onderdeel van de MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Bekijk onze andere kanalen

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vrienden van SMART: