SMART Congres 2023

SMART Congres 2023: kennis delen in de ruimte

Donderdag 21 september breekt aan. De bestuursleden van SMART ontwaken en haasten zich door de stromende regen naar In de Ruimte, het voormalige kloostergewelf in Utrecht, waar vandaag ruim zestig young professionals én vijf sprekers samenkomen. De deelnemers laten zich net zo min kisten door het weer en druppelen in groten getale, ruim voor aanvang binnen. Het welkomstcomité begeleidt eenieder door de ondergrondse passage naar de congreszaal die historie ademt en naar verse koffie ruikt. Na maanden van intensieve planning en ongeduldig wachten gloort er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Het SMART Congres 2023 kan beginnen!

SMART Talk Nieuwjaarseditie 2024

SMART Talk Nieuwjaarseditie 2024: Het jaar beginnen met Visual Thinking & starting with the ‘Why’!

De A'DAM Toren was het decor voor de meest recente SMART Talk op 11 januari, waar we werden getrakteerd op inspirerende inzichten door twee experts op het gebied van Visual Thinking & je eigen Impact zien met Lisa van der Goot en Marjolein van Ballegooij.

Entree blog juiste

De middag begon met Marjolein van Ballegooij, oprichter van Conversation Studio. Zij opende de sessie met een inspirerende talk over het beheersen van je eigen carrière door ons mee te nemen door de 10 succesversnellers voor iedere young professional.

Na lang bij bedrijven in het onderzoek te hebben gewerkt is Marjolein met haar bedrijf dat gaat voor No more crappy products, gevormd vanuit haar why, bij uitstek de persoon om deze tips & tricks met het publiek te delen.

Marjolein deelde niet alleen geheimen over het snel onder de knie krijgen van betekenisvol zijn binnen je organisatie, maar benadrukte ook welke vaardigheden essentieel zijn om jezelf te ontwikkelen tot een impactvolle professional. Met praktische tips en inzichten inspireerde ze de aanwezigen om hun notitieblokken ter hand te nemen en op weg te gaan naar de top van hun vakgebied.     

IMG 8405      

En met de notitieblokken in de hand, zat iedereen direct klaar voor de interactieve sessie van Lisa van der Groot (Perspective). Zij nam het podium om te laten zien dat tekenen voor iedereen is en een krachtige tool kan zijn om processen en complexe problemen te verbeteren. Met een interactieve sessie over Visual Thinking liet Lisa zien dat je geen Picasso hoeft te zijn om deze techniek in de praktijk te brengen. Ze deelde hoe Visual Thinking in staat is om ideeën levendig en efficiënt over te brengen, complexe concepten te vereenvoudigen en creativiteit en innovatie te verhogen. De aanwezigen werden aangemoedigd om zelf aan de slag te gaan met tekenen en ontdekten dat het een toegankelijke en effectieve manier is om ideeën te communiceren en innovatie te stimuleren.

Tambr blog

De interactieve sessies van Marjolein en Lisa brachten niet alleen nieuwe inzichten, maar stimuleerden ook de aanwezigen om hun vaardigheden direct aan het begin van 2024 onder de loep te nemen en aan te scherpen. Het was een geslaagde eerste editie van het jaar, gehouden in de indrukwekkende en unieke setting van de ADAM Toren.

De missie van SMART om voor en door young professionals inspirerende sessies te organiseren werd middels deze Talk aangesterkt met een grote groep aanwezigen. Daarnaast vindt SMART het ook belangrijk om een netwerk te creëren voor en door jongeren. En ook dat was dit jaar piekfijn georganiseerd in de Skylounge van de ADAM Toren en de nieuwjaarsborrel van het D&IN.

Wil je geen enkele SMART Talk missen en zelf deelnemen aan de volgende inspirerende sessie? Volg dan de SMART LinkedIn pagina en zorg ervoor dat je geen aankondiging meer mist! 

Interview Young Talent 2022

In gesprek met Jamie van der Heijde, Young Talent van 2022

Enige tijd geleden werden de MOAwards uitgereikt. Dé vakprijzen voor inspirerende Insights professionals. In de categorie ‘Young Talent’ werd Jamie van der Heijde uitgeroepen tot winnaar. SMART Onderzoek ging met haar in gesprek. Wat maakt Jamie nu Young Talent 2022? En welke tips heeft ze voor andere young professionals?

SMART Congres 2022

SMART Congres 2022: De Kunst van Impactvolle Verandering

Het is 21 april, 08.45 uur. Locatie: Het Amsterdam Art Center. Het SMART-bestuur heeft maanden planning erop zitten; dit is hét moment waar ze al die tijd voor aan de spreekwoordelijke tekentafel hadden gezeten. Waren de geschetste plannen voor het congres duidelijk genoeg of bleken ze te abstract? Voor twijfel was geen tijd; de eerste gasten kwamen namelijk binnen. Het moment waar wij met SMART op hadden gewacht was daar, het congres De kunst van impactvolle verandering kon beginnen!

SMART Najaartalk '21

SMART Talk Nieuwjaar 2022

Op donderdag 3 februari was het dan zo ver: de nieuwjaarseditie van de SMART Talk. Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen is het een online evenement geworden en ligt de jaarwisseling alweer een maand achter ons, maar dat mocht de pret niet drukken! 

Het thema was deze keer tweeledig: Talentontwikkeling en kunnen inspelen op onbewust en irrationeel gedrag!

SMART Najaartalk '21

SMART Talk Najaar 2021: Werk aan je merk

Op 11 november 2021 was het eindelijk weer tijd voor een face-to-face event van SMART. De SMART Talk ‘Werk aan je merk’ vond plaats in het Philips Stadion te Eindhoven. Wij hebben er ontzettend van genoten; hier lees je waarom. 

Interview met Rubina Oliana - Young Talent of the Year 2021

Op 1 juli 2021 werden de MOAwards uitgereikt. Dé vakprijzen voor inspirerende insights professionals. In de categorie ‘Young Talent’ werd de 27-jarige Rubina Oliana uitgeroepen tot winnaar. SMART ging met haar in gesprek. Wat maakt Rubina nu Young Talent 2021? En welke tips heeft ze voor andere young professionals?

Hoe is het om onderdeel te zijn van SMART bestuur? (2/2)

SMART is op zoek naar nieuwe bestuursleden! Nu de zomer eraan komt zit het er voor de helft van ons bestuur op na twee jaar. Zij gaan plaats maken voor nieuwe bestuursleden. Eerder gingen we hier al in gesprek met Stefanie en Nelly over mooie herinneringen en inzichten. Nu zijn we van Annefleur, Maaike en Inez benieuwd: wat zijn hun mooiste herinneringen? En wat is hun biggest takeout die ze na twee jaar met zich meenemen? We horen het van Annefleur, Maaike en Inez.

Hoe is het om onderdeel te zijn van SMART bestuur? (1/2)

SMART is op zoek naar nieuwe bestuursleden! Nu de zomer eraan komt zit het er voor de helft van ons bestuur op na twee jaar. Zij gaan plaats maken voor nieuwe bestuursleden. Maar voordat ze verder gaan zijn wij benieuwd: wat zijn hun mooiste herinneringen? En wat is hun biggest takeout die ze na twee jaar met zich meenemen? We horen het van Stefanie en Nelly.

SMART congres 2021: Use your voice to grow

Op 22 maart was het tijd voor hét evenement van het jaar voor young professionals in marketing en research: het SMART congres. Door Corona in een digitaal jasje: een mooie uitdaging voor zowel het bestuur als voor de sprekers om er ook online een inspirerende dag van te maken. En dat is gelukt! Lees hieronder meer over het verloop van het congres.