• SMART Talk Najaar: Innovatie en creatie

  Donderdag 10 november 2022

SMART Talk: Innovatie en creatie


Op 10 november 2022 vond de SMART Talk ‘Innovatie en creatie’ plaats in het prachtige kantoor van Dynata, in Rotterdam. We kunnen wel spreken van een ontzettend geslaagde editie.

Evelien Veldhuijzen van Makerlab beet het spits af. Evelien kwam vertellen hoe ze bij MakerLab concepten ontwikkelen.

Het ontwikkelen van nieuwe concepten ligt toch een stukje ingewikkelder dan gedacht, want op welk moment begin je met onderzoeken? En wanneer houd je op? Evelien bracht levendig in beeld hoe dit proces werkt in de praktijk. Hierbij leerden we, ondersteund door verschillende modellen, dat een concept in elke fase getest moet worden. Eigenlijk al voordat het echt een concept is. Zo is op tijd bekend of een concept voldoet aan alle eisen, zodat er besloten kan worden of een concept verder ontwikkeld moet worden of toch maar beter niet een eindproduct moet worden.

Evelien wist dit goed in beeld te brengen, waardoor we veel leerden over conceptontwikkeling én de verschillende soorten onderzoek die hierbij van belang zijn.

De tweede spreker was Job van den Berg van Blue Field Agency, die na een welverdiende pauze ons bij de hand nam in het data doolhof. We krijgen de laatste tijd natuurlijk allemaal te pas en te onpas termen als ‘AI’, ‘Machine Learning’ en ‘Data Science’ naar ons hoofd geslingerd, maar wat het nou eenmaal inhoudt, blijft doorgaans lekker vaag.

Na Jobs verhaal kunnen we wel stellen dat deze vaagheid is weggenomen. Met een heldere uitleg en vele praktische voorbeelden is iedereen in de zaal een ‘Data Scientist’ in spé geworden. 

Een potentiële carrière als data scientist rijker, was het ineens tijd voor de borrel. De borrel was – zoals men dat van ons kan verwachten – tot in de puntjes geregeld. 

We kunnen al met al weer spreken van een geslaagde talk: de sprekers waren top, organisatie feilloos, de borrel was gezellig en enkelen zijn nog de stad in geweest. Hartelijk dank aan Dynata voor het hosten van dit event!

 


10 NOV.
2022

PROGRAMMA

 • 16.00 uur
  Inloop en introductie
 • 16.10 uur

  Evelien kwam vertellen hoe ze bij MakerLab concepten ontwikkelen.

  Evelien Veldhuijzen | Makerlab
 • 16.55 uur

  Job nam ons bij de hand in het data doolhof. 

  Job van den Berg | Blue Field Agency
 • 17.35 uur
  Afsluiting | Ruimte voor vragen
 • 17.45 uur
  Borrel

Leuk dat je erbij was!

 • Innovatie en creatie

 • Evelien Veldhuijzen | Makerlab

 • Job van den Berg | Blue Field Agency

Lees het verslag van een eerder event


Werk aan je merk

Op 11 november 2021 was het eindelijk weer tijd voor een face-to-face event van SMART. De SMART Talk ‘Werk aan je merk’ vond plaats in het Philips Stadion te Eindhoven.

Presentatie één: Bart Massa van Validators

Nadat iedereen zijn plekje had gevonden in de business lounge in het Philips Stadion van Markteffect, begon Bart Massa van Validators met zijn talk over het gebruik van Distinctive Brand Assets in onderzoek. Bart nam ons mee in de merkbeleving van de consument. Consumenten zijn door hun dag heen maar nauwelijks bezig met merken, dus hoe trek je dan de aandacht en hoe hou je die vast?

Presentatie twee: Eli Lejeune van PSV

Eli trapte af door aan te geven waar PSV voor staat. Wat zijn bijvoorbeeld de kernwaarden? Een snelle blik naar het stadion en je weet het: Eendracht maakt SMART macht. Ook gaf hij ons een kijkje in het merk PSV en liet hij ons zien welke stappen PSV de afgelopen jaren heeft gezet op het gebied van branding. Waar sommige aanpassingen klein leken, zijn de effecten op het imago en beleving rond PSV groot. Ook leerden we dat PSV blijkbaar niet zozeer concurreert met andere sportclubs, maar vooral met andere uitjes. 


SMART is onderdeel van de MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Bekijk onze andere kanalen

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vrienden van SMART: